Az otthoni wellness szakértője

Szaunák tisztítása és karbantartása

Ahhoz, hogy szaunánkat évekig szívesen és megelégedéssel használjuk, szükség van a kányha és a burkolatok rendszeres tisztítására és karbantartására, amihez a következőkben adunk néhány tippet:

A paraffin olaj kiváló megoldás a szaunapad karbantartásához és védelméhez. Ez a speciális olaj segít megőrizni a szaunapad faanyagának szépségét és állapotát. A paraffin olaj rendszeres használata védelmet nyújt a nedvesség, a szennyeződések és a kopás ellen. Az olaj könnyen felszívódik a fába, segítve annak hidratálását és rugalmasságának megőrzését. Használatával a szaunapad tisztább és tartósabb marad, és hosszabb élettartamot biztosít. Gondoskodjon szaunapadja hosszú távú szépségéről és funkcionalitásáról a paraffin olaj rendszeres használatával.

Kaphatóak a piacon kifejezetten szauna tisztító folyadékok. Ezek kiváló termékek a szaunája tisztán tartásához és higiénikus környezet fenntartásához.

A speciálisan összeállított formulák hatékonyan távolítják el a zsírokat, olajokat, verejtékmaradványokat és egyéb szennyeződéseket és baktériumokat a szaunapadokról, falakról és egyéb felületekről. Ezzel segít fenntartani a szauna higiéniáját és frissességét.

A szaunakályha tisztítószerek a kályha külső felületén lerakódott piszok- és vízkőlerakódások eltávolítására alkalmas. Használata egyszerű és nem időigényes, viszont megnöveli a kályha élettartamát és komfortosabbá teszi a használatát.

Megosztás:

További bejegyzések:

Fatüzelésű kazán használata a finn szaunában

A fatüzelésű kályha használata sokakat érdekelhet, akik szeretnének egy természetes és kellemes fűtési megoldást választani. A fatüzelésű kályhák előnyei közé tartozik, hogy: A fatüzelésű kályha használata azonban nem olyan egyszerű, mint más fűtési rendszereké. A kályha megfelelő működéséhez szükség van a következőkre:

A szaunázás jótékony hatásai

Köztudott tény, hogy a szaunázás jótékony hatással van az emberi szervezet működésére, különösen jót tesz a bőrnek, az immunrendszernek, a keringésnek, az idegrendszernek és a mozgásszerveknek egyaránt, oldja a stresszt, elmulasztja a fejfájást és még a fogyókúrában is segítség lehet. Ha tehát egészségmegőrzés, rekreáció, regenerálódás, immunerősítés, betegségek megelőzése céljából, vagy

Szauna kövek használata a finn szaunákban

Szaunaköveknek nagyon fontos szerepe van a szaunákban. Egyfelől felelősek a hőtartásért, másfelől a felöntéshez használt víz elpárologtatásáért. Mielőtt a szaunaköveket a szaunakályhába kiraknánk, érdemes előtte lemosni őket. Kövek elhelyezése elektromos szauna kályhákba:A szauna köveket helyezze be „szellősen” a szauna kályha fűtőbetétei közé. A túl szorosan elhelyezett kőtömeg a szauna kályha

Infraszauna fajták

Az infraszaunák hatékonysága nem kétséges, a testre és a lélekre is pozitív hatással vannak. De ne higgyük, hogy minden infrakabin egyforma. Mielőtt bárki vásárolna vagy kiprábálna egy infraszaunát, érdemes tájékozódni, hogy melyik hogyan működik. Az infraszaunák három típusa ismert Kerámiasugárzós infraszauna Az infraszaunák legrégibb fajtája. Az új kabinokhoz képest elavultnak