Az otthoni wellness szakértője

Melyik tetőt válasszam?

Filagóriák rendelése során, számtalan vásárlóban felmerül a kérdés:
 “na de melyik tetőt válasszam?” esetleg ” és melyek az előnyei az egyes tetőfajtáknak?”

Kerti kiülők általánosan három, szabadon választható tetővel igényelhetőek:

– nádtető
– lemeztető
– zsindelytető

Fontos leszögeznünk, hogy mind a három opció esetében vannak olyan pozitív érvek és természetesen hátrányok is, melyek segíthetnek a döntés meghozatalában. 

Úgy gondoltuk egy “mini blog sorozat (Miért pont…?)” keretében mind a három variáns előnyeit felvázolva próbálunk útmutatást adni, a kételyek eloszlatásának érdekében. 

A zsindely története: 

Az Észak-Amerikában évszázados múlttal rendelkező bitumenes zsindelyfedések csak nevükben hasonlítanak a fazsindely fedésre. Ez a tetőfedési módszer Kanadából és Olaszországból került hazánkba az elmúlt évtizedekben ezért, a köznyelv által sokszor még ma is az olasz nyelvből átvett tegola (jelentése csempe, cserép, tetőzsindely) névvel illetett bitumenzsindely gyakorlatilag bármilyen magastető fedési célra használható: legyen az családi ház vagy víkendház fedése, terasztető, elő tető, pergola, szaletli vagy csak egy kutyaól. Bármely éghajlaton használhatunk tetőzsindelyt, akár a skandináv hideget, akár a mediterrán meleget kell kibírnia.

A bitumenes zsindely előnyei:

a) Az első fő szempont amely a bitumenes zsindely mellett szól az könnyű anyaga és praktikussága.

A zsindely egyik legfőbb pozitívuma, hogy rendkívül rugalmas: 

– jól hajlik,
– könnyedén méretre szabható, alakítható és illeszthető, így szinte bármilyen felületet be lehet fedni vele.

b) Ha a filagória választás mellett döntünk, a hosszútávú megoldást keressük.
Ennek nagyszerű apropója a bitumenes zsindelytető, mely kialakításából adódóan a legtöbb időjárási viszontagságának ellenáll. 

c) Kisebb kerti épületek fedéséhez, szerszámtároló, esetleg kutyaházak tetejének elkészítéséhez is nagyszerű választás lehet a bitumenes zsindely.

Forrás: https://filagoria.hu/termek/zsindelyes-filagoria-alapozva-szinre-festve/

d) Mindamellett, hogy rendkívül rugalmas és egyszerűen alkalmazható, a bitumenes zsindely rendkívül dekoratív is: széles szín- és formaválasztékkal igazodik a legkülönfélébb igényekhez.

A bitumenes zsindely hátrányai:

a) A bitumenes zsindely beszerzési ára jóval a cserép ára alatt marad, azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy anyagának köszönhetően alaposan alá kell szigetelni, hogy megvédje kerti kiülőnket a csapadéktól és a hidegtől.

b) Széles skálán mozog a bitumenes zsindely anyagának hőtágulása, melynek szakszerűtlen felrakás esetén elmozdulás, felpúposodás vagy szakadás fenyegethet.A zsindelyek egyes fajtái:

 A hódfarkú zsindelyek 

“A hódfarkú zsindely kiváló tulajdonságai közé tartozik rendkívüli ellenálló képessége, sokrétű és könnyű alkalmazása. “

a)  Öttagos hódfarkú zsindely

b)  Árnyékolt hódfarkú zsindelyek

A téglány zsindelyek

“Közkedvelt tetőfedő anyag  mert könnyen és egyszerűen beépíthető.
Mivel kellőképpen rugalmas, így kiválóan alkalmazkodik a hőmérséklet ingadozásához.”

a) Háromtagos téglány zsindelyek

Méhsejt alakú zsindelyek

“A három levélből álló méhsejt vágású zsindely a természet egyik legismertebb geometriai alakzatával ruházza fel otthonunkat”

a) Méhsejt alakú, teljes felületen tapadó zsindelyek

b) Superglass Hex méhsejt zsindelyek

Tekercs zsindelyek

“Hatékony és költségtakarékos megoldás kerti tárolók és kisebb építmények fa tetőszerkezetének burkolására. Egyszerű és vonzó külsőt kölcsönöz bármilyen típusú fa építménynek.”

a ) Öntapadós, hódfarkú tekercses zsindelyek 

b) Színes tekercses zsindelyek:

Képek forrása: https://zsindelypiac.hu/

Megosztás:

További bejegyzések:

Hogyan használjuk helyesen a szaunát?

A szaunázást a középkor óta használjuk ahhoz, hogy a legtermészetesebb és egyben leghatékonyabb módon kikapcsolódjunk a mindennapok stresszes helyzeteiből és új erőt merítsünk. Egy szaunázás pozitív hatással van vitalitásunkra és egészségünkre. A szauna újoncok, akik először szeretnék megtapasztalni a szaunát, sokszor nem is tudják, mi mindenre kell figyelni és hogyan

A Thermotetőkről

A termotető alkalmazásának elsődleges célja, hogy a jakuzzi vagy a fürdődézsa hőjét a beállított szinten tartsa, minimálisra csökkentve a hőveszteséget, mellyel energiát és így pénzt takaríthatunk meg. A másik fontos szerepe, hogy megóvja a vizet a szennyeződésektől (pl.: por, falevél) A prémium minőségi jakuzzik és fürdődézsák termotetőiben a hőszigetelésről egy

Jakuzzi kiegészítők

Milyen extra kényelmi felszereltségei lehetnek egy jakuzzinak, melyek tovább fokozhatják az otthoni wellness élményt? Csak a képzelet szab határt annak, hogy milyen kiegészítőket választhatunk egy masszázsmedencéhez. Ha a SPA élményt szeretnénk fokozni, használhatunk fényterápiás berendezést. Tényleg csak tőlünk függ, hogy hány ledet szeretnénk a jakuzzinkba szereltetni. Azt hiszem, hogy a

Hatszög filagória, pavilon

Egy 6 szögletű filagória valóban impozáns dísze lehet a kertünknek. Ha szeretnénk kiválasztani otthonukba a megfelelő pavilont, rengeteg variáció közül választhatunk, úgy a méretek, mint a felhasznált faanyagok és tetőzet tekintetében. Nézzük ezek közül a leginkább keresett modelleket: Méretek: általában a következő méretekben elérhetőek, ill. rendelhetőek: Faanyag: Az oszlopok 12-15