Az otthoni wellness szakértője

Amerikai szabvány szerint készült jakuzzik előnyei

A jakuzzik működése egyedi technológián alapul, amely által a kellemes hőmérsékletű víz és a levegő keveredésével jótékony hatású masszírozó vízsugár jön létre, mely a testi és lelki feltöltődésünk egyik legnagyszerűbb eszköze lehet.

A jakuzzikról a legtöbb embernek a relaxálás és az ellazulás jut eszébe. Ez nem csoda, hiszen mi sem lehet kellemesebb egy fárasztó, stresszes munkanap után, mint pihenni és ellazulni egy masszázsmedencében.

A kellemes, masszírozó vízsugarak hatására az izmaink nagyon hamar ellazulnak a szívritmusunk lelassul és egyenletessé válik, a vérnyomásunk optimalizálódik, így a feszültség és a szorongás pillanatok alatt teljesen eltűnik. A vér oxigénellátása felélénkül, így a sejtjeink megújulnak és javul a vitalitásunk. A kellemes, meleg, masszírozó vízsugár csobogása, nem csak az izmainkat lazítja el, hanem a lelkünkben is előidéz egy már-már szinte meditatív állapotot.

A mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek és a rendszeresen sportolóknak is nagyon áldásos a jakuzzi használata. Bizonyos mozgásszervi megbetegedéseknél, mint például az ízületi bántalmak egyes eseteiben, a jakuzzi használata pozitív javuláshoz vezethet. A masszázst minden esetben egy olyan vízsugár végzi, amely a meleg víznek és a friss levegőnek a keverékéből tevődik össze, ezáltal a kádban elmerülő test képes elveszíteni ebben az állapotban a testsúlyának 90 százalékát, ezáltal az izmok és az ízületek egyaránt felszabadíthatók a nagy teher alól, ami a stresszmentesítés és a rekreáció egyik alapjának tekinthető.

Aktív sportolás után kifejezetten ajánlott a használata, hiszen tökéletesen ellazít, valamint átmasszírozza az egész testet, ezzel lazítva el az izmokat.

A jakuzzi által könnyebben megelőzhetővé válnak továbbá a visszerek, valamint az olyan bőrbetegségek, mint a cellulitis. A hidromasszázs ezt annak köszönhetően éri el, hogy rendkívül jótékony hatást gyakorol a keringésre és az anyagcserére is, ezáltal képes arra, hogy gyors távozásra bírja szervezetünkből a különféle méreganyagokat, amelyek felhalmozódása elősegíti az imént említett két elváltozás kialakulását.

A jakuzziban töltött idő az egyik legnagyszerűbb szabadidős tevékenység. Számos pozitív hatása között még az is kiemelkedő, hogy minőségi és kellemes időt tölthetünk együtt barátainkkal, szeretteinkkel. Egy pihentető masszázsfürdő keretében még kellemesebb lehet az együtt eltöltött idő és a beszélgetés.

A mai ember állandóan rohan, stresszes az élete sokan képtelenek kiszállni a mindennapi élet mókuskerekéből. A pihenés nagyon fontos, hiszen ilyenkor töltődünk fel, és ha sikeresek szeretnénk lenni az élet bármelyik területén szükségünk van az ellazulásra.

Megosztás:

További bejegyzések:

Fatüzelésű kazán használata a finn szaunában

A fatüzelésű kályha használata sokakat érdekelhet, akik szeretnének egy természetes és kellemes fűtési megoldást választani. A fatüzelésű kályhák előnyei közé tartozik, hogy: A fatüzelésű kályha használata azonban nem olyan egyszerű, mint más fűtési rendszereké. A kályha megfelelő működéséhez szükség van a következőkre:

A szaunázás jótékony hatásai

Köztudott tény, hogy a szaunázás jótékony hatással van az emberi szervezet működésére, különösen jót tesz a bőrnek, az immunrendszernek, a keringésnek, az idegrendszernek és a mozgásszerveknek egyaránt, oldja a stresszt, elmulasztja a fejfájást és még a fogyókúrában is segítség lehet. Ha tehát egészségmegőrzés, rekreáció, regenerálódás, immunerősítés, betegségek megelőzése céljából, vagy

Szauna kövek használata a finn szaunákban

Szaunaköveknek nagyon fontos szerepe van a szaunákban. Egyfelől felelősek a hőtartásért, másfelől a felöntéshez használt víz elpárologtatásáért. Mielőtt a szaunaköveket a szaunakályhába kiraknánk, érdemes előtte lemosni őket. Kövek elhelyezése elektromos szauna kályhákba:A szauna köveket helyezze be „szellősen” a szauna kályha fűtőbetétei közé. A túl szorosan elhelyezett kőtömeg a szauna kályha

Infraszauna fajták

Az infraszaunák hatékonysága nem kétséges, a testre és a lélekre is pozitív hatással vannak. De ne higgyük, hogy minden infrakabin egyforma. Mielőtt bárki vásárolna vagy kiprábálna egy infraszaunát, érdemes tájékozódni, hogy melyik hogyan működik. Az infraszaunák három típusa ismert Kerámiasugárzós infraszauna Az infraszaunák legrégibb fajtája. Az új kabinokhoz képest elavultnak