Az otthoni wellness szakértője

Amerikai szabvány szerint készült jakuzzik előnyei

A jakuzzik működése egyedi technológián alapul, amely által a kellemes hőmérsékletű víz és a levegő keveredésével jótékony hatású masszírozó vízsugár jön létre, mely a testi és lelki feltöltődésünk egyik legnagyszerűbb eszköze lehet.

A jakuzzikról a legtöbb embernek a relaxálás és az ellazulás jut eszébe. Ez nem csoda, hiszen mi sem lehet kellemesebb egy fárasztó, stresszes munkanap után, mint pihenni és ellazulni egy masszázsmedencében.

A kellemes, masszírozó vízsugarak hatására az izmaink nagyon hamar ellazulnak a szívritmusunk lelassul és egyenletessé válik, a vérnyomásunk optimalizálódik, így a feszültség és a szorongás pillanatok alatt teljesen eltűnik. A vér oxigénellátása felélénkül, így a sejtjeink megújulnak és javul a vitalitásunk. A kellemes, meleg, masszírozó vízsugár csobogása, nem csak az izmainkat lazítja el, hanem a lelkünkben is előidéz egy már-már szinte meditatív állapotot.

A mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek és a rendszeresen sportolóknak is nagyon áldásos a jakuzzi használata. Bizonyos mozgásszervi megbetegedéseknél, mint például az ízületi bántalmak egyes eseteiben, a jakuzzi használata pozitív javuláshoz vezethet. A masszázst minden esetben egy olyan vízsugár végzi, amely a meleg víznek és a friss levegőnek a keverékéből tevődik össze, ezáltal a kádban elmerülő test képes elveszíteni ebben az állapotban a testsúlyának 90 százalékát, ezáltal az izmok és az ízületek egyaránt felszabadíthatók a nagy teher alól, ami a stresszmentesítés és a rekreáció egyik alapjának tekinthető.

Aktív sportolás után kifejezetten ajánlott a használata, hiszen tökéletesen ellazít, valamint átmasszírozza az egész testet, ezzel lazítva el az izmokat.

A jakuzzi által könnyebben megelőzhetővé válnak továbbá a visszerek, valamint az olyan bőrbetegségek, mint a cellulitis. A hidromasszázs ezt annak köszönhetően éri el, hogy rendkívül jótékony hatást gyakorol a keringésre és az anyagcserére is, ezáltal képes arra, hogy gyors távozásra bírja szervezetünkből a különféle méreganyagokat, amelyek felhalmozódása elősegíti az imént említett két elváltozás kialakulását.

A jakuzziban töltött idő az egyik legnagyszerűbb szabadidős tevékenység. Számos pozitív hatása között még az is kiemelkedő, hogy minőségi és kellemes időt tölthetünk együtt barátainkkal, szeretteinkkel. Egy pihentető masszázsfürdő keretében még kellemesebb lehet az együtt eltöltött idő és a beszélgetés.

A mai ember állandóan rohan, stresszes az élete sokan képtelenek kiszállni a mindennapi élet mókuskerekéből. A pihenés nagyon fontos, hiszen ilyenkor töltődünk fel, és ha sikeresek szeretnénk lenni az élet bármelyik területén szükségünk van az ellazulásra.

Megosztás:

További bejegyzések:

Hogyan használjuk helyesen a szaunát?

A szaunázást a középkor óta használjuk ahhoz, hogy a legtermészetesebb és egyben leghatékonyabb módon kikapcsolódjunk a mindennapok stresszes helyzeteiből és új erőt merítsünk. Egy szaunázás pozitív hatással van vitalitásunkra és egészségünkre. A szauna újoncok, akik először szeretnék megtapasztalni a szaunát, sokszor nem is tudják, mi mindenre kell figyelni és hogyan

A Thermotetőkről

A termotető alkalmazásának elsődleges célja, hogy a jakuzzi vagy a fürdődézsa hőjét a beállított szinten tartsa, minimálisra csökkentve a hőveszteséget, mellyel energiát és így pénzt takaríthatunk meg. A másik fontos szerepe, hogy megóvja a vizet a szennyeződésektől (pl.: por, falevél) A prémium minőségi jakuzzik és fürdődézsák termotetőiben a hőszigetelésről egy

Jakuzzi kiegészítők

Milyen extra kényelmi felszereltségei lehetnek egy jakuzzinak, melyek tovább fokozhatják az otthoni wellness élményt? Csak a képzelet szab határt annak, hogy milyen kiegészítőket választhatunk egy masszázsmedencéhez. Ha a SPA élményt szeretnénk fokozni, használhatunk fényterápiás berendezést. Tényleg csak tőlünk függ, hogy hány ledet szeretnénk a jakuzzinkba szereltetni. Azt hiszem, hogy a

Hatszög filagória, pavilon

Egy 6 szögletű filagória valóban impozáns dísze lehet a kertünknek. Ha szeretnénk kiválasztani otthonukba a megfelelő pavilont, rengeteg variáció közül választhatunk, úgy a méretek, mint a felhasznált faanyagok és tetőzet tekintetében. Nézzük ezek közül a leginkább keresett modelleket: Méretek: általában a következő méretekben elérhetőek, ill. rendelhetőek: Faanyag: Az oszlopok 12-15