Az otthoni wellness szakértője

A dézsafürdőzésről

A forró fürdő jótékony hatását már évszázadok óta ismerik az emberek és hazánkban is egyre elterjedtebb. A forró dézsában való rendszeres fürdés a szaunázáshoz hasonló hatásokkal bír. Kevesen tudják, de sok olyan élettani hatása van, amely segít megőrizni az egészségünket és fiatalos lendületünket is.

Relaxáló hatásának köszönhetően stressz-és feszültségoldó, segít csökkenteni a mindennapi stresszt, felfrissít, megnyugtat, jó hatással van a lélekre, megnyugtatja a testet fizikai és pszichikai megterhelés után, endorfint szabadít fel, ami a testünk teljes mértékű relaxációjához vezet. Emellett számos más jótékony hatást is kivált szervezetünkben.

A dézsa forró vize a frissesség és tisztaság érzését kölcsönzi, selymesebbé varázsolja a bőrt, javítja az anyagcserét, méregteleníti a testet, tágítja az ereket, javítja a vérkeringést. Megszünteti az izomfáradtságot, erősíti a csontokat, és védi a sejtjeinket. A párolgó víz segít egészségesen tartani a felső légutakat, ugyanis segít felszakítani a tüdőben, a hörgőkben lévő váladékot, vagyis légúti megbetegedések estén is kifejezetten hasznos lehet.

Az ízületi gyulladások kelezésében is hatékonyan használható a rendszeres dézsafürdőzés, mint ahogy azok számára is ideális, akik méregteleníteni, salaktalanítani szeretnének. Ezen kívül pedig az allergiás tüneteket is enyhítheti és a túlzott izzadást is gátolja.

A sós vizes dézsafürdőzés nőgyógyászati gondok kezelésére is jó, emellett a visszérrel küzdők tüneteit is enyhíti.

Megosztás:

További bejegyzések:

Fatüzelésű kazán használata a finn szaunában

A fatüzelésű kályha használata sokakat érdekelhet, akik szeretnének egy természetes és kellemes fűtési megoldást választani. A fatüzelésű kályhák előnyei közé tartozik, hogy: A fatüzelésű kályha használata azonban nem olyan egyszerű, mint más fűtési rendszereké. A kályha megfelelő működéséhez szükség van a következőkre:

A szaunázás jótékony hatásai

Köztudott tény, hogy a szaunázás jótékony hatással van az emberi szervezet működésére, különösen jót tesz a bőrnek, az immunrendszernek, a keringésnek, az idegrendszernek és a mozgásszerveknek egyaránt, oldja a stresszt, elmulasztja a fejfájást és még a fogyókúrában is segítség lehet. Ha tehát egészségmegőrzés, rekreáció, regenerálódás, immunerősítés, betegségek megelőzése céljából, vagy

Szauna kövek használata a finn szaunákban

Szaunaköveknek nagyon fontos szerepe van a szaunákban. Egyfelől felelősek a hőtartásért, másfelől a felöntéshez használt víz elpárologtatásáért. Mielőtt a szaunaköveket a szaunakályhába kiraknánk, érdemes előtte lemosni őket. Kövek elhelyezése elektromos szauna kályhákba:A szauna köveket helyezze be „szellősen” a szauna kályha fűtőbetétei közé. A túl szorosan elhelyezett kőtömeg a szauna kályha

Infraszauna fajták

Az infraszaunák hatékonysága nem kétséges, a testre és a lélekre is pozitív hatással vannak. De ne higgyük, hogy minden infrakabin egyforma. Mielőtt bárki vásárolna vagy kiprábálna egy infraszaunát, érdemes tájékozódni, hogy melyik hogyan működik. Az infraszaunák három típusa ismert Kerámiasugárzós infraszauna Az infraszaunák legrégibb fajtája. Az új kabinokhoz képest elavultnak