Az otthoni wellness szakértője

Akril és üvegszálas fürdődézsák

SolenoSpa- A minőség garanciája

A SolenoSpa garantálja a minőségi alapanyagok felhasználásával készült EREDETI HotTub akril dézsa és üvegszálas dézsa termékeket.

Az üvegszálas fürdődézsák jellemzői

Üvegszálas fürdődézsáink anyagvastagsága 3-5 mm.
A só használatát hosszútávon nem bírja, mivel egy festékréteggel kapja meg az üvegszál a végleges színét és ez a réteg egy idő után a só hatására felpúposodik. Fertőtlenítését klórral sem ajánljuk. Ha nem akar sós vizet használni, akkor bátran válassza ezt a betétet.

Akril fürdődézsák jellemzői

Az akril fürdődézsák anyagvastagsága 8-10 mm, így rendkívül tartós. Az akril fürdődézsa sokkal hosszabb élettartamú, jobban ellenáll a fertőtlenítő és tisztítószereknek, illetve az esetlegesen a dézsában használt sónak. Az akril fürdődézsa anyagában színezett, így elkerülhető az üvegszálas dézsára jellemző festék felhólyagosodása.

Alap (304), vagy saválló (316) kazánt válasszunk leendő fürdődézsánkba?

Fürdődézsáinkat 2 féle fatüzelésű kazánnal értékesítjük, az alap AISI 304-es rozsdamentes, és a saválló AISI 316-os kazánokkal.
Ha sót nem szeretnének használni a fürdődézsában, akkor megfelelő a 304-es (alap) kazán is.
Amennyiben a dézsa használatakor sót is szeretne használni, mindenképpen a saválló 316-os kazán választását javasoljuk!

Ha egyéb szempontok alapján választ 2, 4, 6 KW-os elektromos fűtéssel is kérhetőek fürdődézsáink.

Választható külső burkolatok

Szibériai luc

A szibériai lucfenyő felismerhető viszonylag kis súlyáról, valamint a jó rugalmasságáról. Ezért a fenyőt széles körben használják az építőiparban, bútoriparban, papíriparban, faiparban.

WPC

A WPC egy kompozit anyag, mely főként fa és műanyag, illetve additív anyagok keverékéből áll. Gondozásmentes, tehát nem igényel semmiféle újrafestés és utókezelést.

Thermowood

Thermowood fa a jelenleg ismert legkevésbé vetemedő faanyag, mert a hőkezelés miatt a fa sejtjei megégnek, így összezsugorodnak, ami azt eredményezi, hogy vizet csak legminimálisabban vesznek fel. Festése nem lehetséges, mivel nem szívja magába a lazúrt. Gondozásmentes, tehát nem igényel semmiféle újrafestés és utókezelést.

Külső, belső fatüzeléssel, vagy elektromos fűtéssel is kérheted a dézsákat

A külső vagy belső, azaz integrált kazán használata közötti különbség fürdődézsában az, hogy a külső kazán a dézsa mellett helyezkedik el és egy csőrendszeren keresztül melegíti a vizet, míg a belső kazán a dézsa belsejében van.

Külső kazán előnyei:

A belső kazánról:

Elektromos kazánról:

Beüzemelés

A fürdődézsák elektronikáját egy hagyományos dugvillával kell csatlakoztatni az elektromos rendszerbe. Az akril és üvegszálas dézsák oldalába épített szerelődoboz tartalmazza a biztosítéktáblát.
A masszázst és a ledvilágítást egy külső kapcsolóval lehet szabályozni. Minden fürdődézsánk teljesen kész, összeszerelt állapotban érkezik.

Előkészületek a dézsafürdők telepítéséhez

A fürdődézsák alapjának mindenképpen olyan stabil alapot kell készíteni, ami idővel nem süllyed meg és tökéletesen vízszintes. Ez lehet beton, térkő stb. (Garanciát csak ebben az esetben tudunk vállalni!)

A dézsák alapjának méretezésekor, számítsuk rá a lépcső és az esetlegesen kért külső kazán méretet is!

A fürdődézsák becsomagolva, összeszerelt állapotban, raklapra rögzítve érkeznek.
Külső kazános fűtésű dézsáinkat a telepítéskor csak csatlakoztatni kell az előre legyártott csövekre bilincs segítségével, valamint a 2 m-es kéménycsövet és az 1 m-es kéményvédelmet kell felszerelni.
Integrált (belső) kazános üvegszálas, ill. akril dézsára csak a könyököt és a kéményvédelmet kell felszerelni.