Az otthoni wellness szakértője

Az üvegszálas dézsa előnyei:

-sós vízzel is használható

-költséghatékony (egy fa dézsa áráért)

-könnyen tisztítható

-időtálló

-esztékikus megjelenés

-könnyen mozgatható

-nincs szivárgás

-gyors felfűtési idő (1-3 óra)

Raktárkészletről azonnal 1-2 napon belül tudjuk szállítani.

Ha olyat választ, ami nincs készleten, akkor 2-3 hét a szállítási idő

KORFU 4-6 személyes, sósvizes, üvegszálas dézsafürdő

Akció 2024. 07. 01-ig

1.250.000 Ft

Bruttó ár
Alapár
Extrák
Végösszeg

Leírás

Fontos, hogy a fürdődézsát mindig csapvízzel, vagy szűrt kútvízzel töltsük fel! A nem megfelelő minőségű vízzel történő használatból adódó problémákért és meghibásodásért nem tudunk garanciát vállalni!

Akril vagy üvegszálas fürdődézsa?

Az akril és az üvegszálas dézsák is egyaránt bírják a sós vizes használatot is. Az anyagvastagság -a gyártási folyamatot figyelembe véve – a dézsatest különböző felületein eltérőek lehetnek (oldalsó perem, ülőfelület, talprész, stb.) Az akril anyagában színezett, míg az üvegszál egy festékréteget kap. Mindkét anyag jól bírja a kültéri használatot és a hőmérsékletingadozásokat. Az akril némileg hosszabb élettartammal rendelkezik (15 év). Az üvegszálas testet, ha sérülés éri, könnyen lehet javítani, míg az akril törés vagy repedés esetén nem javítható. Megjelenésükben szinte semmilyen eltérés nincs, szakavatatlan szemek nem látnak rajtuk különbséget. Az akril betét jelentősen nagyobb súlyú, az üvegszálas dézsa ezért könnyebben mozgatható.

Alap (304), vagy saválló (316) kazán?

A megfelelő kazán kiválasztása nagyon fontos és némi “jövőbelátást” igényel. Ahhoz, hogy ki tudjuk választani a számunkra megfelelő kazánt, azt kell eldönteni, hogy miként tervezzük kezelni a vizet: sóval, vagy klórral. Ez azért fontos, mert az (alap) AISI 304 (V2A)-es kazán megfelelő választás a normál mennyiségű klór használata mellet, de a só használatát nem bírja! Ha a sóval szeretnénk kezelni a dézsa vizét, abban az esetben az AISI 316 (V4A) kazán használatát javasuljuk, hiszen az AISI 316 (V4A) típusú rozsdamentes acél kémiai összetételének köszönhetően jobban ellenáll a külső kémiai hatásoknak és a rozsdásodásnak, mint az AISI 304 (V2A) típus!

A sós dézsafürdőzés jótékony hatásai és előnyei:
A rendszeres dézsafürdőzés kellemes, felüdítő érzés, és rendkívül egészséges! Remek időtöltés barátokkal, családdal, de akár egyedül is.
Relaxáló hatása miatt könnyedén kiszakadhatsz a hétköznapi körforgásból.
Számos élettani hatása ismert, gyógyászati célokra is tökéletes!

1.Érzelmi és lélektani zavarok kezelésére jótékony hatással van
2.Erősíti a csontokat, védi a sejteket
3.Tisztítja a tüdőt
4.Védi és ápolja a bőrt
5.Óv a visszeres panaszok kialakulásától, és a hajszárérrepedésektől
6.Segít az ízületi gyulladások kezelésében
7.Szénanáthás időszakban segít a tünetek csökkentésében
8.Hatékonyan alkalmazható nőgyógyászati gondok kezelésére
9.Rendkívüli méregtelenítő hatása
10.Meggátolja a túlzott izzadást

Hasznos információk

Hogyan készüljünk elő a fürdődézsa fogadására?:

A fürdődézsák alapjának mindenképpen olyan stabil alapot kell készíteni, ami idővel nem süllyed meg és tökéletesen vízszintes. Ez lehet beton, térkő stb. (Garanciát csak ebben az esetben tudunk vállalni!)
A dézsák alapjának méretezésekor, számítsuk rá a lépcső és az esetlegesen kért külső kazán méretet is!

Milyen legyen a dézsafürdő kazánja?:

Alap (304), vagy saválló (316) kazán?

A megfelelő kazán kiválasztása nagyon fontos és némi “jövőbelátást” igényel. Ahhoz, hogy ki tudjuk választani a számunkra megfelelő kazánt, azt kell eldönteni, hogy miként tervezzük kezelni a vizet: sóval, vagy klórral. Ez azért fontos, mert az (alap) AISI 304 (V2A)-es kazán megfelelő választás a normál mennyiségű klór használata mellett, de a só használatát nem bírja! Ha a sóval szeretnénk kezelni a dézsa vizét, abban az esetben az AISI 316 (V4A) kazán használatát javasuljuk, hiszen az AISI 316 (V4A) típusú rozsdamentes acél kémiai összetételének köszönhetően jobban ellenáll a külső kémiai hatásoknak és a rozsdásodásnak, mint az AISI 304 (V2A) típus!

Választható külső burkolatok akril, üvegszálas dézsához:

WPC

Akkor ajánljuk ezt a burkolatot a dézsára, ha szereti a modern stílusjegyeket, és nem szeretne foglalkozni a dézsafürdő külsejének kezelésével. A WPC különlegessége az anyagösszetételben rejlik. A WPC – mely a Wood Plastic Composite rövidítése – egy kompozit anyag, mely főként fa és műanyag, illetve additív anyagok keverékéből áll. A WPC-k tulajdonságait a gyártás során felhasznált farost, műanyag és az adalékok paraméterei és a feldolgozási technológia milyensége határozza meg. A farost mennyiségének növelésével csökken a WPC ütésállósága, viszont nő a szilárdsága és rugalmassága.
Gondozásmentes, tehát nem igényel semmiféle újrafestés és utókezelést.

Thermowood

Akkor ajánljuk ezt a burkolatot a dézsára, ha szereti a fa természetes mivoltját, de gondozásmentes anyagot akar az üvegszálas vagy akril dézsájához. Thermowood fa a jelenleg ismert legkevésbé vetemedő faanyag, mert a hőkezelés végett a fa sejtjei megégnek így össze zsugorodnak, ami azt eredményezi, hogy vizet csak legminimálisabban vesznek fel. Így nem dagad és nem szűkül. Festése nem lehetséges, mivel nem szívja magába a lazúrt.
Gondozásmentes, tehát nem igényel semmiféle újrafestés és utókezelést.

Szibériai luc

Akkor ajánljuk ezt a külső burkolatot a dézsafürdőnkre (akril,üvegszálas), ha szeretjük a fa kinézetét és a természetes anyagok hívei vagyunk. A szibériai lucfenyő felismerhető viszonylag kis súlyáról, valamint a jó rugalmasságáról. Ezért a fenyőt széles körben használják az építőiparban, bútoriparban, papíriparban, faiparban. 2-3évente érdemes átkenni a megfelelő lazúrral.

A fürdődézsa szállítás

A fürdődézsák becsomagolva, összeszerelt állapotban, raklapra rögzítve érkeznek.
Külső kazános fűtésű dézsáinkat a telepítéskor csak csatlakoztatni kell az előre legyártott csövekre bilincs segítségével, valamint a 2 m-es kéménycsövet és az 1 m-es kéményvédelmet kell felszerelni.
Integrált (belső) kazános üvegszálas, ill. akril dézsára csak a könyököt és a kéményvédelmet kell felszerelni.

Az üvegszálas vagy akril betétes fürdődézsa beüzemelés:

A fürdődézsák elektronikáját egy hagyományos dugvillával kell csatlakoztatni az elektromos rendszerbe. Az akril és üvegszálas dézsák oldalába épített szerelődoboz tartalmazza a biztosítéktáblát.
A masszázst és ledvilágítást egy külső kapcsolóval lehet szabályozni.
A ledvilágítást a gomb megnyomásával bekapcsoljuk, további érintésekkel a színeket változtathatjuk, az utolsó pozícióban pedig a színátmenet funkció kapcsolható.

Az üvegszálas vagy akril dézsa takarítás:

A dézsafürdő vízének leengedésénél vegyük figyelembe a helyi viszonyokat, előírásokat! Miután leengedtük a vizet, alaposan takarítsuk ki a kályhát (ha belső kályhánk van), majd egy meleg/langyos vízzel feltöltött vödör és egy szivacs vagy rongy segítségével töröljük át az üvegszálas vagy akril betétet. (Fontos, ha a padlón szennyeződéseket, fa leveleket, stb. találunk előbb azt seperjük/porszívózzuk össze!) Ha makacsabb foltokkal állunk szemben használhatunk háztartási tisztító szereket – ajánlott bio tisztítószereket használni. Ezután bő vízzel öblítsük ki a dézsát.. Ha a belsővel megvagyunk, mossuk le a fürdődézsa külsejét is, sima víz, és egy puha szivacs tökéletes szokott lenni. Cseppmentes száradás miatt át is törölhető egy mikroszálas kendővel. Ne feledkezzünk meg a fellépőről/lépcsőről sem! Ha ezzel megvagyunk, jöhet a dézsa újra töltése – ne felejtsük le a dugót bedugni!

Fertőtlenítés

A klórmentes fertőtlenítésének számos előnye van a fürdődézsában is:
– nem szárítja ki a bőrt,
– szagtalan,
– nem lép kapcsolatba a vízben lévő egyéb anyagokkal
– maradék nélkül lebomlik,
– nem befolyásolja a víz pH-értékét.

Vegyszer mentes, aktív oxigénes fertőtlenítő szerek használhatóak, vagy alternatív vízkezelő eljárásként sóbontó, ózonos, illetve UV sugaras berendezések is.
Az aktív oxigénes fertőtlenítő szereket ajánljuk, mint pl. DEWAN , AQUALUX vagy a komplett víz kezelő csomagok pl. az EASY SPA , ezek a fertőtlenítő szerek/csomagok kíméletesek a bőrhöz és nem utolsósorban a dézsafürdőkben sem okoznakkárosodást.
A piacon sokféle termék kapható, amely lehetővé teszi, hogy az oxigént fertőtlenítésre használjuk. Ezek folyékony vagy szilárd halmaz állapotban kerülnek forgalomba.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„KORFU 4-6 személyes, sósvizes, üvegszálas dézsafürdő” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük