Az otthoni wellness szakértője

A sós dézsafürdőzés jótékony hatásai és előnyei:

1.Érzelmi és lélektani zavarok kezelésére jótékony hatással van
2.Erősíti a csontokat, védi a sejteket
3.Tisztítja a tüdőt
4.Védi és ápolja a bőrt
5.Óv a visszeres panaszok kialakulásától, és a hajszárérrepedésektől
6.Segít az ízületi gyulladások kezelésében
7.Szénanáthás időszakban segít a tünetek csökkentésében
8.Hatékonyan alkalmazható nőgyógyászati gondok kezelésére
9.Rendkívüli méregtelenítő hatása
10.Meggátolja a túlzott izzadást

IBIZA 4-6 személyes, sósvizes, üvegszálas dézsafürdő

899.000 Ft

Bruttó ár
Alapár
Extrák
Végösszeg

Leírás

Alap (304), vagy saválló (316) kazán?

A megfelelő kazán kiválasztása nagyon fontos és némi “jövőbelátást” igényel. Ahhoz, hogy ki tudjuk választani a számunkra megfelelő kazánt, azt kell eldönteni, hogy miként tervezzük kezelni a vizet: sóval, vagy klórral. Ez azért fontos, mert az (alap) AISI 304 (V2A)-es kazán megfelelő választás a normál mennyiségű klór használata mellet, de a só használatát nem bírja! Ha a sóval szeretnénk kezelni a dézsa vizét, abban az esetben az AISI 316 (V4A) kazán használatát javasuljuk, hiszen az AISI 316 (V4A) típusú rozsdamentes acél kémiai összetételének köszönhetően jobban ellenáll a külső kémiai hatásoknak és a rozsdásodásnak, mint az AISI 304 (V2A) típus!

A sós dézsafürdőzés jótékony hatásai és előnyei:
A rendszeres dézsafürdőzés kellemes, felüdítő érzés, és rendkívül egészséges! Remek időtöltés barátokkal, családdal, de akár egyedül is.
Relaxáló hatása miatt könnyedén kiszakadhatsz a hétköznapi körforgásból.
Számos élettani hatása ismert, gyógyászati célokra is tökéletes!

1.Érzelmi és lélektani zavarok kezelésére jótékony hatással van
2.Erősíti a csontokat, védi a sejteket
3.Tisztítja a tüdőt
4.Védi és ápolja a bőrt
5.Óv a visszeres panaszok kialakulásától, és a hajszárérrepedésektől
6.Segít az ízületi gyulladások kezelésében
7.Szénanáthás időszakban segít a tünetek csökkentésében
8.Hatékonyan alkalmazható nőgyógyászati gondok kezelésére
9.Rendkívüli méregtelenítő hatása
10.Meggátolja a túlzott izzadást

Hasznos információk

Hogyan készüljünk elő a fürdődézsa fogadására?:

A fürdődézsák alapjának mindenképpen olyan stabil alapot kell készíteni, ami idővel nem süllyed meg és tökéletesen vízszintes. Ez lehet beton, térkő stb. (Garanciát csak ebben az esetben tudunk vállalni!)
A dézsák alapjának méretezésekor, számítsuk rá a lépcső és az esetlegesen kért külső kazán méretet is!

Milyen legyen a dézsafürdő kazánja?:

Alap (304), vagy saválló (316) kazán?

A megfelelő kazán kiválasztása nagyon fontos és némi “jövőbelátást” igényel. Ahhoz, hogy ki tudjuk választani a számunkra megfelelő kazánt, azt kell eldönteni, hogy miként tervezzük kezelni a vizet: sóval, vagy klórral. Ez azért fontos, mert az (alap) AISI 304 (V2A)-es kazán megfelelő választás a normál mennyiségű klór használata mellett, de a só használatát nem bírja! Ha a sóval szeretnénk kezelni a dézsa vizét, abban az esetben az AISI 316 (V4A) kazán használatát javasuljuk, hiszen az AISI 316 (V4A) típusú rozsdamentes acél kémiai összetételének köszönhetően jobban ellenáll a külső kémiai hatásoknak és a rozsdásodásnak, mint az AISI 304 (V2A) típus!

Választható külső burkolatok akril, üvegszálas dézsához:

WPC

Akkor ajánljuk ezt a burkolatot a dézsára, ha szereti a modern stílusjegyeket, és nem szeretne foglalkozni a dézsafürdő külsejének kezelésével. A WPC különlegessége az anyagösszetételben rejlik. A WPC – mely a Wood Plastic Composite rövidítése – egy kompozit anyag, mely főként fa és műanyag, illetve additív anyagok keverékéből áll. A WPC-k tulajdonságait a gyártás során felhasznált farost, műanyag és az adalékok paraméterei és a feldolgozási technológia milyensége határozza meg. A farost mennyiségének növelésével csökken a WPC ütésállósága, viszont nő a szilárdsága és rugalmassága.
Gondozásmentes, tehát nem igényel semmiféle újrafestés és utókezelést.

Thermowood

Akkor ajánljuk ezt a burkolatot a dézsára, ha szereti a fa természetes mivoltját, de gondozásmentes anyagot akar az üvegszálas vagy akril dézsájához. Thermowood fa a jelenleg ismert legkevésbé vetemedő faanyag, mert a hőkezelés végett a fa sejtjei megégnek így össze zsugorodnak, ami azt eredményezi, hogy vizet csak legminimálisabban vesznek fel. Így nem dagad és nem szűkül. Festése nem lehetséges, mivel nem szívja magába a lazúrt.
Gondozásmentes, tehát nem igényel semmiféle újrafestés és utókezelést.

Szibériai luc

Akkor ajánljuk ezt a külső burkolatot a dézsafürdőnkre (akril,üvegszálas), ha szeretjük a fa kinézetét és a természetes anyagok hívei vagyunk. A szibériai lucfenyő felismerhető viszonylag kis súlyáról, valamint a jó rugalmasságáról. Ezért a fenyőt széles körben használják az építőiparban, bútoriparban, papíriparban, faiparban. 2-3évente érdemes átkenni a megfelelő lazúrral.

A fürdődézsa szállítás

A fürdődézsák becsomagolva, összeszerelt állapotban, raklapra rögzítve érkeznek.
Külső kazános fűtésű dézsáinkat a telepítéskor csak csatlakoztatni kell az előre legyártott csövekre bilincs segítségével, valamint a 2 m-es kéménycsövet és az 1 m-es kéményvédelmet kell felszerelni.
Integrált (belső) kazános üvegszálas, ill. akril dézsára csak a könyököt és a kéményvédelmet kell felszerelni.

Az üvegszálas vagy akril betétes fürdődézsa beüzemelés:

A fürdődézsák elektronikáját egy hagyományos dugvillával kell csatlakoztatni az elektromos rendszerbe. Az akril és üvegszálas dézsák oldalába épített szerelődoboz tartalmazza a biztosítéktáblát.
A masszázst és ledvilágítást egy külső kapcsolóval lehet szabályozni.
A ledvilágítást a gomb megnyomásával bekapcsoljuk, további érintésekkel a színeket változtathatjuk, az utolsó pozícióban pedig a színátmenet funkció kapcsolható.

Az üvegszálas vagy akril dézsa takarítás:

A dézsafürdő vízének leengedésénél vegyük figyelembe a helyi viszonyokat, előírásokat! Miután leengedtük a vizet, alaposan takarítsuk ki a kályhát (ha belső kályhánk van), majd egy meleg/langyos vízzel feltöltött vödör és egy szivacs vagy rongy segítségével töröljük át az üvegszálas vagy akril betétet. (Fontos, ha a padlón szennyeződéseket, fa leveleket, stb. találunk előbb azt seperjük/porszívózzuk össze!) Ha makacsabb foltokkal állunk szemben használhatunk háztartási tisztító szereket – ajánlott bio tisztítószereket használni. Ezután bő vízzel öblítsük ki a dézsát.. Ha a belsővel megvagyunk, mossuk le a fürdődézsa külsejét is, sima víz, és egy puha szivacs tökéletes szokott lenni. Cseppmentes száradás miatt át is törölhető egy mikroszálas kendővel. Ne feledkezzünk meg a fellépőről/lépcsőről sem! Ha ezzel megvagyunk, jöhet a dézsa újra töltése – ne felejtsük le a dugót bedugni!

Fertőtlenítés

A klórmentes fertőtlenítésének számos előnye van a fürdődézsában is:
– nem szárítja ki a bőrt,
– szagtalan,
– nem lép kapcsolatba a vízben lévő egyéb anyagokkal
– maradék nélkül lebomlik,
– nem befolyásolja a víz pH-értékét.

Vegyszer mentes, aktív oxigénes fertőtlenítő szerek használhatóak, vagy alternatív vízkezelő eljárásként sóbontó, ózonos, illetve UV sugaras berendezések is.
Az aktív oxigénes fertőtlenítő szereket ajánljuk, mint pl. DEWAN , AQUALUX vagy a komplett víz kezelő csomagok pl. az EASY SPA , ezek a fertőtlenítő szerek/csomagok kíméletesek a bőrhöz és nem utolsósorban a dézsafürdőkben sem okoznakkárosodást.
A piacon sokféle termék kapható, amely lehetővé teszi, hogy az oxigént fertőtlenítésre használjuk. Ezek folyékony vagy szilárd halmaz állapotban kerülnek forgalomba.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„IBIZA 4-6 személyes, sósvizes, üvegszálas dézsafürdő” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük